De BeFlex controller overstijgt zijn initiële doelgroep.

De controller was in eerste instantie ontwikkeld voor het pre-paid afreken van electriciteit en water voor vakantiehuizen. De controller kan echter veel meer gebruikt worden. De mogelijkheden zijn legio. Van enkel meten tot meten en sturen en werking op tijdseenheden. De controller kan het allemaal

Vakantiehuizen

De gast koopt zijn elektriciteit en/of water in.
Het voordeel is dat men het verbruik achteraf niet moet opnemen en opnieuw verrekenen.
Plots blijven de lichten niet meer onnodig branden en als de airco op staat zijn de ramen gesloten. 
Men hoeft het energie verbruik niet meer in de basis prijs te voorzien. Daardoor komt die lager te liggen en is de bestemming aantrekkelijker.

Kampeerverblijfparken

De meterstanden opnemen is definitief verleden tijd. De energie meters uitgerust met een s0 aansluiting kunnen op de controller aangesloten worden. Het juiste verbruik is onmiddellijk beschikbaar. zowel de verhuurder als de huurder kunnen het verbruik netjes ombouwen. uiteraard niet enkel voor electriciteit. Ook watermeters met impulsgevers kunnen makkelijk gekoppeld worden.
Overschakelen naar prepaid is ten alle tijden mogelijk zonder meerkost., Het bedrijf hoeft de energie niet het hele jaar te pre financieren. Elke verbruik is op voorhand betaald.

Campings

De electriciteit op de plaats wordt door de klant zelf geactiveerd. Hij koopt zijn behoeftes op voorhand in. Dus elke Kwh die verbruikt wordt is ook daadwerkelijk betaald. Men kan gretig gebruik maken van de ingebouwde stroombegrenzer. Als men teveel stroom gebruik zal de controller automatisch de stroom afsluiten en deze na 5 minuten terug opschakelen. De zekering hoeft dus niet manueel terug ogezet te worden. Er wordt een sms verstuurd om de gebruikers op de hoogte te stellen.
Toch grotere stromen toelaten? Dan kunt U de prijs per Kwh ook laten stijgen. 

Camperplaatsen

De stroom kan mooi vanuit de camper geactiveerd worden. Bijladen of de status controlleren zijn heel gemakkelijk op de smartphone. De stroombehoefte worden door de camperaar bepaald.
Op het sanistation koopt met drinkwater in per liter volgens eigen behoefte. Dus ook hier geen dure muntproevers die steeds stuk gaan en af en toe ook eens opengebroken worden.
Als er geen watermeter met impulsgeven beschikbaar is sturen we water op tijd. Geen verlies meer door openstaande kranen.

Bedrijven

Men dient er steeds meer reken rekening mee te houden dat personeel en klanten met electrische auto's zullen rijden. Het opladen van de auto's op het bedrijf wordt bijna een evidentie. Met de BeFlex controller kan op een eenvoudige manier stroom aangeboden worden. Dit kan op KwH en op tijd. Ook bij deze oplossing hoeft men geen dure kiosken of dure palen met betaalterminals te plaatsen. Eenvoudige stroomverdelers aangestuurd door de BeFlex controller zijn hier het betaalbaar alternatief.

Maneges en pensionstalling

Met de BeFlex controller kan het gebruik van de solarium per minuut geregeld worden. Een kortharig paard heeft andere behoefte dan een langharig paard. Dus hier kan een ouderwetse muntproever geen oplossing bieden.
Het warme water van de douhes kunnen ook per liter geregeld worden. Zo blijven de kosten netjes beheersbaar. Wilt uw klant zijn paard toch iets langer douchen? Geen probleem voor de BeFlex controller. De verbruiker betaald meer.

Opladen van fietsen

Kan ik mijn electrische fiets hier even opladen is een vraag die steeds vaker gesteld wordt. Van 1 fiets word je uiteraard niet armer. Voor 100 of 1000 fietsen is het toch een iets ander verhaal. Met de Beflex controller kun je heel eenvoudig een aantal stopcontacten doorzien. De fietser activeert het stopcontact voor een aantal KwH. Is de lading verbruik, schakelt de stroom automatisch uit. Wilt je de stroom niet meten? Dan is een tijd activatie ook een mooie oplossing. Je wordt niet steeds gestoord voor dezelfde vraag. De fietser apprecieert het feit dat je die voorziening ook standaard voorzien hebt. Een mooi voorbeeld van een win-win situatie.

 

Gemengde toepassingen

Je koopt de BeFlex controller niet voor 1 toepassing. De controller beschikt over 8 units die elk op zich instelbaar zijn. Het maakt dus niet uit waarvoor je de controller gebruikt.