Werking

De werking van de BeFlex controller  is gebasseerd op vooraf financieren van energie behoeftes. De energie behoeftes zijn zeer ruim. Het kan gaan van electriciteit tot water, maar ook bepaalde handelingen kunnen gestuurd worden zoals vb. een solarium. De controller beheert de interne sturingen en communiceert met de cloud. In de cloud wordt de communicatie verzorgt met de klant. Dit gaat van kopen tot controleren van de status. 

 Meten

Alle electricteitsmeters met een s0 interface kunnen aan de controller gekoppeld worden. Voor het afmeten van water heb je een watermeter met impulsmeter nodig. Met de BeFlex controller maak je dus eenvoudig een smart oplossing.

Sturen

De controller stuurt de de relais en de waterventielen aan. Op die manier kan de energiebehoeft héél nauwkeurig gemeten en gestuurd worden. De klant krijgt waarvoor hij betaald heeft. 

Tijd schakelingen

De klant koopt tijd. Gedurende die tijd kunnen toepassingen geactiveert worden. Als de tijd verlopen is schakelt de controller de toepassing uit. 

Verkoop

Elke unit is schakelbaar via een verkoop pagina. Dit is een web applicatie die compatibel is op alle HTML5 browsers. Die browsers zijn op zowat alle smartphone, pads, pc's etc. beschikbaar. De pagina wordt gepersonliseerd met uw gegevens.

Unieke units

Elk unit (8 per controller) zijn uniek gedefinieerd via een identificatie nummer. Dit heeft als voordeel dat men de schakelingen vanop afstand kan schakelen. Locatie speelt geen rol meer. De klant kan dit zelf via zijn smartphone maar evengoed kunt u hem assisteren vanop de receptie.

QR-codering

Elke unit heeft zijn unieke QR-codering. Dat maakt het voor de klant super simpel om met 1 simpele scan direct naar de webapplicatie te gaan en onmiddellijk de correcte unit te activeren.

Afrekenen

De BeFlex controller werkt samen de betalings provider "Mollie". U hoeft geen actie te ondernemen. De betalingen worden gegroepeerd. De afrekening gebeurt automatisch op het einde van de maand. U hebt dus geen abonnement nodig met een betaalprovider. BeFlex regelt dat voor U.

Kosten

Naast de aankoop van de controller zijn er nog kosten waarmee rekening moet gehouden worden. De kosten worden verdeeld in 3 categoriën.
    * onderhoud van het systeem/ server etc...
    * kosten van de noticifatie per SMS
    * transactiekosten
Voor het onderhoud en de SMS hebben we ondergebracht in een vate maandelijkse kost (zie prijslijst). De transactiekosten worden rechtreeks met de betaalprovider geregeld.

Berekening kosten

U hebt de mogelijk om uw energieprijs zo in te stellen dat de kosten in uw prijs inbegrepen is. In dit geval worden de kosten afgetrokken van het eindbedrag. Hierbij zal de klant een vaste prijs zien per eenheid. De kosten kunnen ook bovenop de eenheidkosten gerekend worden. In dat geval krijgt U de waarde van de eenheden. De klant ziet een variabele kost per eenheid, die afneemt naarmate hij meer koopt.

Opvolging

Na elke bestelling wordt de unit geactiveerd. De klant krijgt automatisch een email (of een sms) met een link naar de status pagina. Men kan dus het volledige verloop van het verbruik opvolgen. Op het einde van het verbruik wordt de statusopvolging gereset zodat elke nietuwe gebruiker de eigen status kan opvolgen.

Email

Als de verbruiker zijn email adres heeft doorgegeven zal het systeem automatisch mails versturen. Dit bij het begin van het verbruik met de link van status en een overzicht van de rekening.
Er wordt eveneens een mail verstuurd bij het einde van het verbruik. Er kan ook een waarschuwing verstuurt worden indien de lading op een minimum waarde komt. Deze dienst is volledig gratis.

SMS

De controller verstuurt SMS per event naar de gebruikers. vb wanneer er een nieuwe lading gekocht wordt of de lading is opgegebruikt. Indien er een te hoge stroom verbruikt wordt zal het systeem ook een event genereren.
Per controller zijn er 50 EU SMS inbegrepen. Dit is een boven gemiddelde bij normaal gebruik. Extra SMS worden aan 0.09€ gerekend.